פחד ממקומות סגורים – מה יכול לעזור?

הפחד ממקומות סגורים הוא חשש נפוץ בעולם הטיולים. רוב האנשים מעדיפים לא להיות תקועים במקום צפוף יותר מדי זמן. עם זאת, לעתים קרובות פחד זה מופרך שכן ישנן דוגמאות רבות שבהן אנשים הצליחו לצאת מהמצבים הקלסטרופוביים שלהם בלי הרבה בעיות. 

למה זה עשוי לגרום?

הפחד ממקומות סגורים יכול להיות בעיה רצינית עבור אנשים מסוימים ולבוא לידי ביטוי גם בפחד מטיסות. הפחד הזה כל כך חזק שהוא יכול למנוע מהם ללכת למקום או אפילו לקבל את האומץ ללכת לשם. הפחד הזה נגרם גם מהרבה דברים וזה יכול להפריע לחיי היומיום של האדם. הפחד הזה יכול לגרום להם לשבת לאחור ולהיות מדוכאים. פחד זה עלול גם לגרום להם להיות אימפולסיביים או לסגת ממצבים חברתיים. פחדים אלו עלולים להוביל לפגיעה עצמית ודברים נוספים.

איך נתגבר על פחד ממקומות סגורים? 

מחקר שנערך לאחרונה על ידי אוניברסיטת וושינגטון מצא שאנשים עם פחד ממקומות סגורים נוטים יותר להיות קורבנות של פשע. זה לא מפתיע כשאנחנו לוקחים בחשבון שחללים סגורים יכולים להיות מפחידים ומסוכנים. עם זאת, ניתן להתגבר על פחד זה על ידי שימוש בשיטות קוגניטיביות כמו תכנון והדמיה, שעוזר להפחית את גורם הסיכון של האדם. סוגי חללים סגורים ישנם סוגים רבים ושונים של חללים סגורים והם משפיעים על המוח בדרכים שונות. להלן רשימה של כמה נפוצים: 1.) ה"נקודה העיוורת": הכוונה היא לנקודה במרחב שבה אין התייחסות חזותית, שגם לה אין ראייה היקפית. ניתן למצוא זאת על ידי סריקת הסביבה שלך כאשר אתה עולה או מטה גבעה. 2.) "אשליית העומק": זה מתרחש כאשר תפיסת העומק מעוותת בצורה קיצונית. לדוגמה, כאשר אתה נוהג ברכב עם חגורת בטיחות או שאתה רואה משהו על משטח החלקה על הקרח שלא נראה שם במציאות, כל אלו הן דוגמאות לתופעה זו. 3.) "חלון הצפייה" לאובייקטים: זה מתייחס לנקודה במרחב שבה אובייקטים אינם נראים כפי שהיו נראים אילו היו שם בפועל. 4.) אשליות: כאשר המוח שלך מקבל החלטה שהוא חייב להיראות משהו יותר ממה שהוא באמת, זה נקרא אשליה. 5.) דפוסי טאבי: זה מתרחש כאשר אתה רואה קווים בצורת חיות או חפצים אחרים. זה ידוע גם בשם דפוסי "רוח". שתי אשליות הראייה האחרות הן תפיסת התנועה ותפיסת העומק בתלת מימד. שלוש אשליות הראייה הללו פועלות על חוש אחד לפחות, ולכן הן עלולות לבלבל חושים אחרים. כאשר אתה רואה מסך ושתי העיניים שלך אינן זזות יחד, זה נקרא מבט חוצה עיניים או "תמונת מראה". 

קראו על לטוס ללא פחד >>>

Uncategorized בריאות דיור מוגן ובתי אבות ירושה צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אשפוז פסיכיאטרי – מה חשוב לדעת ואיך כדאי להתכונן
היציבות הרגשית והנפשית של ישראלים רבים היא עניין מורכב שקשה מאוד להתמודד איתו לבד. חלק גדול מאוד מן...
קרא עוד »
ספט 22, 2020
שיטת Bodytite עם ד”ר אן גורביץ
אצלנו ב - Bodytite, המרכז המוביל בארץ בהצרת הקפים ושאיבת שומן, רמת הנסיון בטיפולים והליכים הכרירוגיה,...
קרא עוד »
נוב 10, 2022
נקודות בחייו של אורי לופוליאנסקי
אורי לופוליאנסקי נולד בעיר חיפה בשנת 1951, אביו עלה ארצה לפני מלחמת העולם השנייה מפולין ואימו היא ילידת...
קרא עוד »
יול 20, 2017