דג מרוקאי

אחד המאכלים היותר פופולריים בשולחן האוכל בישראל הוא הדג ומבין הדגים היותר טעימים ומומלצים בעיני רבים הוא הדג המרוקאי. מדובר במנה נהדרת, טעימה ופופולרית מאוד שניתן להכין במגוון טעמים וסגנונות. מנה מהמטבח המסורתי, מזינה ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או עיקרית. אנשים רבים כיום דואגים לבריאות שלהם ולהזנה נכונה של הגוף. דגים ידועים כעשירים באומגה 3, חלבון וויטמינים ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות. יש הממליצים לאכול מנת דגש מדי יום או כמעט מדי יום אך גם פעם בשבוע בארוחת השבת וכן בארוחות חג מנה זו יכולה להתאים במיוחד. המנה יכולה להיות חריפה, פיקנטית או ללא חריף כלל ועדיין להיות טעימה וערבה לחיך. עם זאת בדרך כלל דג מרוקאי יהיה מאופיין בטעמים חריפים ועשירים ויוגש לצד חלה טרייה. רוצים גם כן להכין דג מרוקאי נהדר ליקירכם? הינה מתכון טעים במיוחד שתוכלו להשתמש בו.

מצרכים:

  • 4-6 חתיכות של דג (יכול להיות מושט, נסיכת הנילוס וגם טונה בהחלט מומלץ)
  • 2 גמבות קטנות חתוכות לפרוסות.
  • 1 פלפל חריף 
  • 2 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לפרוסות
  • ראש שום פרוס
  • צרור כוסברה קצוץ
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 1-2 כוסות פול ירוק טרי (אפשר גם קפוא)
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כף מלח
  • חצי כפית אבקת מרק
  • חצי כוס מים
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

נכין סיר שאפשר להכניס לתנור. בתחתית נניח את הגמבות, השום, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, הפול, הפלפל החריף והעגבניות. מעליהם נסדר את הדגים. בכוס/קערה קטנה נערבב את השמן, המים והתבלינים עד לתערובת אחידה. נפזר את השמן המתובלן מעל הדגים ונפזר מעל את יתר הכוסברה הקצוצה. נכסה בנייר כסף ונאפה בתנור במשך 30 דקות. חשוב לחמם מראש את התנור ל200 מעלות. בתאבון!

קבלו מתכון להכנת אסאדו בתנור מושלם!