מה חשוב לדעת על צו ירושה מקוון
כשאדם אשר הלך לעולמו לא הותיר צוואה המפרטת כיצד הוא רוצה שיחולק הרכוש אשר צבר במהלך חייו, מחויב כל מי שרואה עצמו כיורש פוטנציאלי להגיש בקשה לצו ירושה. ללא קבלת צו שכזה, אין שום דרך לזכות בבעלות על הנכסים השונים של המנוח, ועל כן כדאי כמובן להבין מה נדרש לעשות כדי לקבל את הצו ומהי הדרך היעילה ביותר לעשות זאת, כשבין האופציות ישנה גם הגשת בקשה לצו ירושה באופן מקוון.
למי מוגשת בקשה לקבלת צו ירושה?
הבקשה לקבלת צו ירושה, בין אם באופן מקוון ובין אם לאו, מוגשת לרשם לענייני ירושה באזור הרלוונטי למקום מגוריו של האדם שנפטר (ישנן 5 לשכות אזוריות – בנצרת, בחיפה, בבאר שבע, בתל אביב ובירושלים). הרשם לענייני ירושה הוא גוף במשרד המשפטים. תפקידו הוא לבחון את הבקשה וכן להעביר את כל המסמכים הרלוונטיים לאפוטרופוס הכללי, שגם הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך.
אילו מסמכים מוגשים עם הבקשה לקבלת צו הירושה?
על-מנת לקבל צו ירושה מקוון או "רגיל" נדרשים מספר מסמכים. ראשית חובה להגיש תעודת פטירה (מקורית). כמו כן יש להציג תעודות פטירה של יורשים אפשריים אשר הלכו לעולמם עוד לפני המנוח. מסמכים נוספים הם אישור על שליחה בדואר רשום של הודעות לכל היורשים האחרים, אישור על תשלום אגרת פתיחת בקשה ואגרת פרסום בעיתון ואם ישנם יורשים שמוותרים על חלקם בירושה נדרשים גם תצהירי הסתלקות.
באילו מקרים ניתן להגיש בקשה מקוונת?
בקשת צו ירושה מקוון ניתן להגיש כשלנפטר/ת ישנם צאצאים (בין אם יש גם בת/בן זוג ובין אם לאו), או כשאין צאצאים אבל ההורים עדיין בחיים (בין אם יש גם בת/בן זוג ובין אם לאו).
היתרונות של צו ירושה מקוון
צו ירושה מקוון הוא אופציה כדאית מ-3 סיבות: ראשית, הנחה של 15% באגרת הבקשה. שנית, כמות הטרחה הכרוכה בהגשת הבקשה לצו הירושה נמוכה במידה ניכרת, ושלישית, הסיכוי להגשה לקויה (חוסר מסמך מסוים, מסמך שלא חתום כדין וכו') נמוך יותר ועל כן אין עיכובים בקבלת הצו ובמימוש האפשרות לקבל את הרכוש של האדם שהלך לעולמו בהתאם לחוק.