הכנת פסטה ללא גלוטן בעזרת מכונת פסטה

כאשר הרופא הודיע לי לראשונה שעליי להפסיק לצרוך מוצרים שמכילים גלוטן התעצבתי מאוד. לא, לא בגלל הלחם או המאפים שלא אוכל לאכול יותר. גם לא התעצבתי בגלל העוגיות או העוגות שאמורות לצאת מהתפריט שלי. כל אלו בכלל עניינו אותי אם לומר את האמת. מה שבאמת העציב אותי בהתחלה זה שייתכן ולא אוכל לאכול יותר בחיים שלי פסטה.

הייתי בטוחה שמאותו הרגע נידונתי לחיים נטולי פסטה ואם כך הם פני הדברים אז "אולי טוב מותי מחיי". כפי שניתן להבין, אני אוהבת פסטה,  מה זה אוהבת? מטורפת על פסטה. אני אוהבת את כל סוגי הפסטה: פטוצ'יני, פפרדלה, מקרוני, קנלוני, פוזילי, פנה, פדליני או לינגוויני. הפסטה יכולה לבוא עם רוטב מרגריטה, רוזה, פטריות, צנוברים, פטריות כמהין, עם גבינה או ללא. שימו מולי פסטה יבשה לגמרי – גם אותה אוכל בהנאה גדולה, ואבקש עוד.

ואכן, הסתובבתי כמה חודשים מדוכאת מהמחשבה שפסטה יצאה מהחיים שלי לעד. עד אשר פגשתי בכתבה שכאילו נכתבה עבורי. הכתבה עסקה בהכנת פסטה ללא גלוטן במכונת פסטה. בדיוק באותו הרגע המרה השחורה עזבה אותי, כחצי שעה לאחר מכן כבר הזמנתי לי מכונת פסטה מקצועית וביום שלמחרת כבר אכלתי פסטה משובחת נטולת גלוטן מעשיי ידיי להתפאר.

למרות שאני לא כוכבת במטבח (חביתה אני יודעת להכין) ותודות למכונת הפסטה הנפלאה שרכשתי יש לי פסטה שאין בה טיפה אחת של קמח והיא עדיין טעימה מאוד. מסתבר שהחיים לא נגמרים כשקמח יוצא מהתפריט. מאז למדתי שניתן להחליף את הקמח (שביום אחד הפך מחבר קרוב לאויב עוין) בלי כל בעיה במגוון פתרונות אלטרנטיביים וזה שינה לבלי היכר את החיים שלי. וזה מביא אותי למסר העיקרי שלי, ניתן למצוא היום כמעט לכל חומר גלם תחליף או אלטרנטיבה והחיים לא מתחילים ונגמרים בקמח. איך אמר פעם מישהו חכם: "אהבה אף פעם לא נגמרת – רק מתחלפת".

מתכון מנצח לפסטה ללא גלוטן

המתכון מתאים ל-4 מנות.

רמת קושי: קל

המצרכים הדרושים:

מכונת פסטה

כוס קמח חומוס

שני שליש כוס קמח טפיוקה

שני שליש כוס קמח עדשים

רבע כוס מים צוננים

קורט מלח

אופן ההכנה:

  • קחו קערה גדולה ושימו בה את כל סוגי הקמחים – טפיוקה, חומוס ועדשים.
  • הוסיפו לאט לאט ובהדרגה את המים, ולושו את הבצק בידיים. הבצק יהיה מוכן כאשר הוא קשה.
  • עטפו את הבצק בשקית אטומה, אפשר ניילון נצמד, למשך כ-30 דקות – שימו בצד.
  • הוציאו את מכונת הפסטה, קמחו את הבצק מבחוץ והתחילו לרדד את הבצק.
  • הכינו בעזרת המכונה את סוג הפסטה שאתם אוהבים.
  • הרתיחו סיר עם מים והוסיפו למים קורט מלח.
  • כאשר המים רותחים הכניסו את הפסטה למים למשך כ-7 דקות.
  • הכינו את הרוטב האהוב עליכם.

הגישו!

שיהיה בתאבון.

Uncategorized בריאות דיור מוגן ובתי אבות ירושה צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
דגשים למילוי טופס תפקוד סיעודי
כאשר מצבי קיצון כמו תאונות עבודה, נכות עקב פגיעה, מצב סיעודי ועוד קורים, נדרשת מאיתנו עבודה בירוקרטית...
קרא עוד »
דצמ 17, 2021
דיאטה דלת פחמימות למי היא מתאימה ולמי פחות?
כבר שנים שאנחנו רואים גלים אופנתיים של סוגי דיאטות שונים ואחד הפופולריים הוא הסוג שמפחית פחמימות עד...
קרא עוד »
אוג 25, 2017
כיצד מטפלים באטופיק דרמטיטיס ברפואה הסינית?
אטופיק דרמטיטיס הינה מחלת עור דלקתית הגורמת ליובש ופריחה בעור המלווים בגירודים. המחלה גם גורמת...
קרא עוד »
ינו 28, 2016