קשישים בדיור מוגן: מה ניתן לעשות כדי להגן עליהם מפני נגיף קורונה?
לצערנו הרב, מגיפת הקורונה קטלה את חייהם של עשרות אנשים בישראל. אומנם המספרים אינם דומים לאלה שאנחנו מכירים ממדינות אחרות, ובכל זאת מדובר על מספרים לא קטנים בתקופה קצרה מאוד. רובם, קשישים שהתגוררו בדיור מוגן. כאן עולה השאלה, כיצד אפשר להגן על ההורים שלנו, שזה לא יקרה גם להם.
אם פועלים נכון, אפשר להימנע מכך
נכון שזה נראה ונשמע כמו גזירה משמיים אך האמת היא, שאנחנו יכולים להימנע מזה. אם אנחנו פועלים בצורה נכונה, אנחנו בהחלט יכולים להימנע ממצב בו ההורים או קרובים מבוגרים אחרים שחיים בדיור מוגן, יחלו מקורונה וחס וחלילה אף ימותו ממנה. לשם כך, יש להתעדכן באתר חדשות ולדעת בדיוק איך צריך לנהוג.
כפי שאנחנו יודעים, תקופת הקורונה מציבה בפנינו לא מעט מבחנים, מחייבת אותנו ללא מעט שינויים, והתאמות. כל אחד לעצמו וכן למשפחתו. בין אם זה אומר להיות בהסגר, בין אם זה אומר לא להיות במצב בו אנחנו מתערבבים עם אנשים אחרים, לא לוחצים ידיים או מחבקים, וכן עלינו להקפיד על חבישת מסכה וכפפות.
מן הסתם, קשישים בדיור מוגן צריכים לנקוט אמצעי הגנה אדוקים יותר. זה נובע מכמה סיבות:
- הם נמצאים בקבוצת סיכון גבוהה יותר בגלל הגיל שלהם, בגלל שהמערכת החיסונית שלהם חלשה יותר.
- הטענה אומרת, שקשישים מתמודדים עם מחלות רקע שיכולות למנוע את האפשרות להחלים מהמחלה.
- מקומות כמו דיור מוגן כוללים הרבה מאוד אנשים, צוותים ואנשי מקצוע שונים, שמגיעים ממקומות שונים, ועלולים להביא איתם את החיידק
- באופן טבעי, אנשים קשישים מתמודדים עם מגבלות שאנשים צעירים לא מכירים או יכולים להתגבר עליהם.
חשוב להישאר מעודכן
מאחר ואנחנו עדיין נמצאים בתקופת ההתמודדות עם המגיפה, אף על פי שלא מעט מקומות נפתח, וההסגר משתחרר לאט לאט, עדיין חשוב מאוד להישאר מעודכן, להתעדכן באתר חדשות רלוונטי ומעודכן, רק כך אנחנו נדע כיצד על ההורים שלנו לנהוג וכיצד עלינו לנהוג אם אנחנו רוצים להיפגש איתם.