מעשנות בשר
עישון בשר באמצעות גריל גז היא שיטת בישול פופולרית, אך היא לא חפה מסיכונים. אם אתה הולך לעשן בשר, אתה צריך לנקוט באמצעי זהירות. עישון בשר היא שיטת בישול פופולרית, אך היא לא חפה מסיכונים. אם אתה הולך לעשן בשר, אתה צריך לנקוט באמצעי זהירות. כדי למנוע סיכונים אלו, ודא שתא המעשן מאוורר היטב ונקי לפני תחילת העישון. אם אתם משתמשים בגריל גז או במעשנת, ודאו שהגריל או המעשנת נוקו היטב וטופלו בגז לפני תחילת העישון. אם אתה משתמש בגריל פחמים או במעשנת, וודא שהגריל או המעשנת נוקו היטב וטופלו בפחמים לפני שתתחיל לעשן.
איך לבחור מעשנת בשר?
כדי לבחור מעשנת בשר, תחילה עליך להחליט איזה סוג של בשרים אתה תעשן. ישנם ארבעה סוגים של מעשנים: פחם, גז, חשמל ועץ. מעשני פחם הם בדרך כלל זולים יותר ממעשני גז וחשמל אך הם דורשים יותר עבודה מבחינת תחזוקתם. מעשני גז מייצרים חום באופן שווה וזה נהדר לבישול כמויות גדולות של מזון בו זמנית. מעשנים חשמליים מצוינים למתחילים מכיוון שהם אינם דורשים תחזוקה רבה וניתן להתאים את הטמפרטורה בקלות. לבשר מעושן בעץ יש טעם ייחודי שאנשים רבים אוהבים אך הוא דורש עבודה רבה יותר כדי לשמור על רמות העשן במעשנת ולשמור עליהן עקביות לאורך כל תהליך הבישול. כאשר בוחרים מעשנת בשר, בדרך כלל קל יותר לבחור במעשנת חשמלית. הם דורשים פחות עבודה והם מצוינים למתחילים. מעשני בשר מסוגים וגדלים רבים זמינים ברוב החנויות הביתיות. ככל שהמעשנת גדולה יותר, כך ניתן לבשל יותר מזון בבת אחת. מעשנות בשר יכולות להגיע גם עם מחבת מים המתפקדת כמאגר לבישול כדורי כדור או שבבי עץ שייצרו עשן בתהליך הבישול.