נגני הבס גדולים באמת
גיטרה היא אולי כלי הנגינה הכי אהוב על הצעירים, כאשר יש לא מעט מוזיקאים אשר יצרו לעצמם שם ותהילת עולם עם קטעי מוזיקה שהם ניגנו באופן מופלא לצד טכניקות שהם המציאו לנגינה על גיטרה מסוגים שונים. יש לא מעט קטעים שעד היום תלמידי נגינה על גיטרה מנסים לנגן וללמד את האצבעות שלהם לרכוש את היכולת הזו, עם נגינה שיכולה להיות על גיטרות מסוגים שונים. הבולטות בתחום הן גיטרות מסוג גיטרה אקוסטית או גיטרה חשמלית, ולצד שתי אלה ישנן גיטרות בס שהמאסטרים שניגנו עליהן עדיין נחשבים לבעלי כישרון שאותם מוזיקאים רבים מחקים.
היום בו נולדה גיטרה בס
כולנו מכירים את הגיטרה הקלאסית, אך איך בכלל גיטרה בס נולדה? ההתחלה הייתה עם פול תותמארק שהיה ממציא ומוזיקאי שרצה להפיק את הצלילים של הבס בדומה לקונטרבס, רק בלי הגודל והיות כלי הנגינה הזה באחיזה לאורך, אלא לרוחב, ממש כמו גיטרה. ההתחלה של גטרה בס החלה על ידו בשנות ה-30 ומאז ניתן לראות כי יש חברות מאוד מוכרות שמייצרות את הגיטרות הללו באופן תעשייתי, כאשר הבולטות מביניהן הן חברת גיבסון, חברת פנדר, קורט ואיבנז. התחילה של הייצור הייתה שייכת באופן בולט לחברת פנדר עם דגמים מוכרים ופופולאריים שנמכרים עד היום לנגני בס מקצועיים ומתחילים.
בגיטרה מסוג זה יש טכניקות נגינה של פריטה עם האצבעות, פריטה עם מפרט לנגינה מהירה וברור, סלאפינג(הצלפה), פופינג(משיכת מיתרים), טאפינג(לחיצה על השריגים) עם מנעד מיתרים ספציפי לגיטרה של ארבעה, חמישה ושישה מיתרים.
מחפשים גיטרה למתחילים? מעוניינים לשדרג את הגיטרה שברשותכם? ניתן למצוא מגוון גיטרות איכותיות מסוגים שונים אצל מרכז הגיטרות של אבי גיל.
נגני הבס הכי מוכרים ואהובים
הרשימה של נגני הבס היא עולמית, והיא כוללת הרבה מאוד שמות של נגני גיטרה שעד עצם היום הזה חיים ומנגנים את האהבה הכי גדולה שלהם למעריצים רבים. בין כל אלה ניתן לראות את סטינג, פול מקרטני, מייק דירנט, רוג'ר גלובר, רוג'ר ווטרס, קריס נובסליץ, ג'ין סימונס, קרול קיי, סטיב האריס, ג'ון דיקון ועוד אחרים.
בארץ ישראל ישנם יוסי פיין, צוף פילוסוף, אלון נדל, אבי יפרח, ערן צור, אריה וולניץ, חמי רודנר ועוד מוכשרים וטובים נוספים.