צלחות חד פעמיות מתכלות
מחקר מאוניברסיטת ג'ורג'יה הראה שצלחות מתכלות העשויות מקנה סוכר ובמבוק ידידותיות יותר לסביבה מאלה מפלסטיק.
צלחות העשויות מקנה סוכר ובמבוק ידידותיות לסביבה שכן ניתן לפרק אותן לרכיבים בלתי מזיקים. המטרה היא להפחית את השימוש בפלסטיק במטבח שהוא תורם מרכזי לזיהום הסביבה.
המחקר מצא גם שלצלחות מתכלות יש יכולת גבוהה יותר לספוג ריחות מאשר לפלסטיק. הסיבה לכך היא שהסוכרים בקני סוכר ובמבוק מגיבים עם ריחות כדי להפוך אותם פחות חריפים.
ההשפעה הסביבתית של כלי אוכל חד פעמיים על חיינו
ההשפעה הסביבתית של צלחות חד פעמיות מהווה דאגה מרכזית כבר שנים רבות. צלחות חד פעמיות אינן מתכלות ויכול לקחת עד 500 שנים להתפרק.
צלחות העשויות מבמבוק או קני סוכר מתכלות ומתפרקות תוך פחות משנה. צלחות אלה הן גם ידידותיות לסביבה מכיוון שהן משתמשות במשאבים מתחדשים.
צלחות חד פעמיות הן חלק גדול מחיינו. הם משמשים אנשים בכל רחבי העולם כדי להגיש אוכל ולאכול אותו. עם זאת, יש להם השפעה שלילית על הסביבה והבריאות בשל רעילותם.
ממה מייצרים צלחות חד”פ מתכלות?
צלחות חד פעמיות מתכלות יכולות להיות עשויות מבמבוק או קני סוכר – שניהם משאבים מתחדשים שיש להם יתרונות מדהימים לסביבה ולבריאות. צלחות מתכלות יכולות להגיע גם בגדלים שונים לאירועים שונים.
צלחות חד פעמיות רגילות עשויות מפוליסטירן, פלסטיק המבוסס על נפט שאינו מתכלה. בעוד שצלחות מתכלות עשויות מחומרים על בסיס צמחי כמו במבוק וקני סוכר.
ניתן למצוא בשוק צלחות בגדלים ומחירים שונים
ניתן למצוא אותם בצורה של צלחות קטנות, צלחות גדולות וצלחות מלבניות או מרובעות. צלחות במבוק או קני סוכר חד פעמיות שהם מוצר חד פעמי אקולוגי יכולות לשמש לפריטי מזון קרים וחמים כאחד כמו מרקים, סלטים או אטריות.
צלחות במבוק או קני סוכר חד פעמיות הן ידידותיות לסביבה מכיוון שהן מתפרקות לקומפוסט תוך מספר חודשים לאחר שהושלכו. הם גם זולים יותר מפלסטיק חד פעמי מסורתי.