השתלת חניכיים – איך זה מתבצע
נסיגת חניכיים חמורה שגורמת כבר לחשיפה משמעותית של שורש השן דורשת השתלה. אם ניתן כבר להבחין בשורש של השן או בשתל המתכת – סביר להניח שתצטרכו לעבור הליך השתלת חניכיים. המחסור ברקמת חניכיים טבעית נגרם לרוב המקרים בעקבות מחלת חניכיים מתמשכת. השתלת החניכיים היא הליך כירורגי לכל דבר, מבצע אותו רופא שיניים עם התמחות בכירורגיה וניתוחי חניכיים. שיטות חדשות ויעילות של הרדמה מקומית מבטיחות שלא תרגישו דבר במהלך הניתוח.
מה גורם לנסיגת חניכיים?
- צחצוח שיניים אגרסיבי שפוצע את החניכיים
- דלקת חניכיים נקודתית מתמשכת
- טיפול אורתודנטי
אם אתם שמים לב לאדמומיות ונפיחות בחניכיים יחד עם דימום שמופיע במהלך צחצוח שיניים, תאמו מיד תור אצל רופא השיניים לקבלת טיפול. בשלב מתקדם של המחלה הרקמות שאוחזות בשורש השן מתפוררות, השן נושרת ומתחיל מצב של בריחת עצם. במצב חמור של מחלת חניכיים ניתן יהיה להבחין בכותרות שיניים ארוכות ובמרווחים בין השיניים. תסמין נוסף הוא רגישות של השיניים לקור. חשוב להדגיש שמקרים רבים מחלת החניכיים אינה מלווה בכאב ולא ניתן לאתר אותה ללא בדיקת רופא.
מתי נבצע השתלת חניכיים?
רופא השיניים ימליץ על ניתוח השתלה מטעמים אסתטיים ורפואיים. ההשתלה תפתור את תחושת אי הנוחות במהלך צחצוח השיניים ואת הרגישות של השורשים החשופים. השתלת חניכיים נדרשת בחלק מהמקרים לקראת טיפול אורתודנטי. ייתכן מצב בו תתבקשו לעבור השתלת חניכיים כטיפול הכנה להשתלת שיניים.
כיצד מתבצע ההליך?
הצעד הראשון בדרך להשתלה יהיה טיפול בדלקת באמצעות רופא פריודונט מומחה למחלות חניכיים כמו ד"ר סלוצקי. את הניתוח מבצעים באמצעות העתקה של רקמות חניכיים מאזור סמוך (שימוש ברקמה עצמית). במקרים בהם אין אפשרות להשתמש ברקמות של המטופל ימליץ הרופא על תחליפים ביולוגיים. ההשתלה היא הליך כירורגי שמתבצע בתנאים סטריליים תחת הרדמה מקומית.