נחירות – פתרון
על פי הנתונים, כמעט כל ילד עשירי נוחר וכמעט כל גבר חמישי מעל גיל ארבעים נוחר. אלה כמובן נתונים חלקיים, כי בין לבין יש לא מעט בני נוער, גברים וכמובן נשים אשר נוחרים על בסיס קבוע, כלומר לא רק כשהם מצוננים והאף שלהם סגור.
לצערנו הרב נחירות יכולות להוות מטרד סביבתי לכל בני הבית. אומנם יש בן אדם אחד שנוחר, ולרוב זה לא מפריע לו, אך זה כן מפריע לכל הסביבה, בין אם זה לבן או בת הזוג שישנים לצידו ובין אם זה לכל מי שישן בחדרים הסמוכים. הרי הרעש של הנחירות יכול להפריע לישון וכן לעשות דברים אחרים.
לכן אנחנו יכולים לראות לא מעט אנשים שמחפשים פתרונות לכך. צריך לומר, בניגוד למה שנהוג לחשוב, יש פתרונות לנחירות. אומנם אלה לא תמיד פתרונות אידיאליים, נוחים, במקרים מסוימים מדובר על פתרונות לתקופה מסוימת, אך בהחלט מדובר על פתרונות סבירים וטובים.
בשביל למצוא פתרון לנחירות, יש לעבור תחילה במעבדת שינה, שם יש לבחון את מצב השינה של המטופל, כיצד הוא נרדם, כמה זמן לוקח לו להירדם, כיצד הוא ישן, באיזו תנוחה, אילו קולות הוא משמיע בזמן השינה ועוד. מדובר על מגוון רחב של דברים שיכולים להשפיע עליו.
לאחר מכן יגיע המטפל להחלטה כיצד לטפל במי שעומד מולו. הטיפול האידיאלי הוא שימוש בסד או במסכה מיוחדת שתעזור לו לנשום בזמן השינה ובכך תאפשר לו לישון מבלי שיצטרך להתאמץ לנשום ולנחור.
אפשרויות אחרות הן תרגולות של שינה בתנוחה שאיננה גורמת לנחירות, למשל, שכיבה על הצד או בנקודות אחרות. צריך לומר שלא תמיד זה פשוט, לא תמיד זה אפשרי לגמרי.
כמובן שיש אפשרות גם לטפל בכדורים, משחות ואלמנטים דומים אחרים, אך כל אלה לא בהכרח יעניקו פתרון, בטח לא פתרון קבע. היתרון של הדברים הקודמים שציינו, לפחות במקרה של חלקם, מדובר על דברים הרבה יותר מהותיים שניתן להפיק מהם תועלת לטווח הרחב ולא רק לטווח הקרוב, לא מדובר על דברים נקודתיים שיכולים לעזור.