מה עושים כששוכר לא מתפנה
להיות בעלים של נכס זה דבר נהדר! יש לכם נכס בבעלותכם שנותן לכם ביטחון וגם מספק הכנסה פסיבית וקבועה. השכרת דירה, בית פרטי, משרד, מחסן או כול מבנה אחר – יכולה להוביל לפנסיה חודשית ולסכום כסף שאפשר לחסוך בצד . דמי שכירות יכולים להיות אפילו סוג של משכורת עבור רבים.
אבל כל הטוב הזה יכול לרדת לטמיון במידה ושוכר שנמצא בנכס שלכם אינו מתפנה. אז מה עושים במקרה כזה? כאשר יש שוכר שאינו מתפנה: חשוב לא לפעול באלימות, לא לעבור על החוק ולא לעשות דברים שיהיו בסופו של דבר לרעתכם ואתם תתחרטו עליהם. למעשה יש תמיד לפעול על פי החוק ולגשת לאנשי מקצוע מומחים שיעזרו לכם לפתור את הבעיה.
אז מה עושים?
אחד הצעדים של פינוי שוכר שיש לבצע בזמן ששוכר לא מתפנה הוא הוצאת צו פינוי מבית המשפט, משום שאתם לא יכולים להוציא את השוכר בכוח, ואין זה משנה אם הוא לא שילם את חשבון החשמל או ששיק השכירות שלו חזר. במקרים ששוכר נמצא בנכס שלכם ולא משלם, במידה ועשה נזק, גרם לחובות גבוהים בשל חשבונות לא משולמים ועדיין נמצא בנכס – יש לפנות אל עורך דין שמתעסק בתביעות שנועדו לפינוי נכסים.
מכתב מעורך דין למשל, יכול להרתיע את מי שנמצא במבנה ולגרום לו לעזוב. יש מקרים בהם תצטרכו לגשת לבית המשפט ולהגיש תביעה על מנת לפנות את המושכר. התביעה שלכם תידון במשך 60 ימים בדרך כלל, כשלאחר מכן השוכר לקבל צו פינוי.
במידה והשוכר לא מפנה את המושכר תוך 30 יום יגיע צוות משטרתי ויבצע את הפינוי. בכל מקרה חשוב לא לעשות דברים לבד ולפעול רק על פי החוק כך שהדברים לא יפעלו לרעתכם.
המידע באדיבות אריאל אורן