האם ניתן להדביר בית עם תינוק?
אין ויכוח על כך שהתינוק שלכם הוא הדבר היקר לכם ביותר ומה שעוד ברור לכולם הוא שזה כלל לא נעים לגדל אותו בבית יחד עם נמלים, ג'וקים או חולדות. על כן, כאשר שני אלה נפגשים, עלול להיווצר מצב מעט מסובך. בית נגוע, דורש טיפול והדברה מיידית, אך מנגד חומרי ההדברה החזקים שנועדו למגר את המזיקים עלולים לפגוע במערכת הנשימה והעצבים של התינוק היקר שלכם.
מזמינים הדברה? – ציינו בפני המדביר שיש תינוק בבית
כאשר מזמינים שרותי הדברה לבית חשוב לציין בפני המדביר את עובדת הימצאותו של תינוק בבית. מיותר לומר שיש לבחור רק במדביר מוסמך אשר עושה את עבודתו כפי הנדרש בחוק וככזה, הוא בוודאי ידע כיצד לבצע את עבודתו ואף יוכל לומר לכם ולהדריך אתכם כיצד לנהוג עם התינוק ועם חפציו לקראת ההדברה.
מה שחשוב לעשות כדי למנוע פגיעה בתינוק בעקבות ההדברה:
חומר הדברה מבוסס צמחים – יש לבדוק מול המדביר כי הוא לא עומד להשתמש בחומרי הדברה על בסיס זרחן אורגני אלא רק עם תכשירים שמבוססים על קבוצת הפרטואידים המבוססת על צמחים שהם פחות מסוכנים.
לדוגמא, תוכלו להזמין הדברה ירוקה נגד נמלים.
כיסוי ואיטום חפצי התינוק – לפני תחילת הריסוס, יש לכסות היטב את כל אביזריו של התינוק ולאטום את חפציו כמו המיטה, השידה, המשחקים וכל ציוד אחר מפני חדירת החומר אליהם. בנוסף, גם אם החפצים כולם היו אטומים, עדיין מומלץ לאחר הריסוס לנגב אותם שוב בצורה יסודית ליתר ביטחון.
אוורור הבית לאחר הריסוס – בזמן הריסוס יש להוציא את התינוק מהבית לפרק זמן של לפחות 8 שעות. כמו כן, לפני החזרת התינוק אל הבית אחרי הריסוס, חשוב לאוורר היטב את הבית לפחות חצי שעה טרם חזרתו.
מגע עם הרצפות לפני שטיפה – במידה ומבצעים בבית הדברה נגד תיקנים ונמלים, מומלץ שלא לשטוף את הבית למשך יומיים, על כן, כאשר יש בבית תינוק זוחל, אסור לאפשר לו לזחול על הרצפה כדי למנוע ממנו מגע עם החומר.
חשוב מאוד לא להקל ראש ולהישמע להוראות המדביר במיוחד בכל הנוגע לתינוקות.