בצקים עם ארגז התפחה
ארגז התפחה הוא סוג של קופסא המשמשת לתהליכי התפיחה של בצקים. זהו פריט מטבח פופולרי מאוד בכל רחבי העולם, והוא היה בחדשות לאחרונה בשל הפופולריות הגואה שלו. למעשה, זו הפעם הראשונה שמוצר בצק מוזכר בכתבה על טרנדים באוכל.
במהלך שהייה בארגז התפיחה הבצק תופח, ויעבור זמן רב עד שהוא יהיה מוכן לאפייה. ההתפחה תתרחש בכמה שלבים – ראשית יש להכין את הבצק, לאחר מכן להכניסו לתוך ארגז ההתפחה ולאחר מספר שעות ניתן להתחיל בתהליך האפייה, ולבסוף לקבל מוצר סופי של מאפה בצק טעים.
בעבר השתמשו בבצקים להכנת לחמים, אך כיום בצק משמש למגוון רחב של מאפים ומאכלים שונים. עם קופסת התפחה מכינים בצק בצורה נוחה יותר. הקופסא מאפשרת לבצק לתפוח בתוך כלי אטום, ללא לכלוך וכניסת אוויר שיפגע בתהליכי ההתפחה. ניתן להשתמש בה להכנת לחם, פיצות, לחמניות, טארטלטים מלוחים או כל מוצר מזון אחר.
איך משתמשים בבצק בצורה נכונה?
הבצק הוא שילוב של קמח, מים ושמרים. זה משמש להכנת לחם. לכולנו יש את הבצק הזה במטבח שלנו. כשהוא יבש מדי או רטוב מדי, נוכל להוסיף לו עוד קצת קמח או מים והבצק יהפוך רך יותר וקל יותר לעבודה.
הבצק הוא המרכיב העיקרי באפייה. ניתן להכין ממרכיבים רבים ושונים בהתאם למה שאתה אופה. לדוגמה, אתה יכול לאפות עם חמאה, סוכר וביצים. אבל אפשר גם לאפות רק עם קמח ושמרים. אפיית בצק היא תהליך פשוט מאוד. אתה רק צריך לערבב את החומרים יחד ולתת לו לנוח קצת בתוך קופסת ההתפחה הייעודית. לאחר מכן, אתה רק צריך לאפות אותו ולהגיש אותו עם האוכל האהוב עליך או כמנה עיקרית ומשביעה המוגשת למרכז השולחן.