שש טיפים לניהול בריחת שתן
בריחת שתן היא בעיה שכיחה, 25% עד 50% מהנשים דיווחו שחוו אותה בשנה האחרונה. כמעט 1 מתוך 3 אנשים בעולם יחווה בריחת שתן בדרגה שונה במהלך ימי חייו.
יש המגדירים את הבעיה של בריחת שתן כמחלה של העולם החדש, העובדה שגיל התמותה הממוצע עולה, עם שיפור משמעותי ברפואה המודרנית – מאפשר לאנשים לחיות זמן רב יותר, כך שאותם אנשים הסובלים מבריחת שתן, חווים בעיות אלו לתקופות זמן ארוכות יותר – מה שמעלה באופן הדרגתי את כמות האנשים הסובלים מהבעיה.
"טיפול בבריחת שתן יכול להיות מתסכל ולגזול זמן רב, אך ישנן עצות מועילות ושינויים באורח החיים שיכולים להפחית את הנטל", אומרים לנו המומחים של אתר עזר נאמן, המתמחה בפתרונות לבריחת שתן ומוצרי ספיגה למבוגרים.
אתר עזר נאמן בחרו לשתף איתנו את הטיפים הבאים:
- לקבוע לוח זמנים של צריכת נוזלים:
נסו לשמור על צריכת הנוזלים שלכם בלו"ז מסוים, כדי לעזור ללמד מחדש את השלפוחית כאשר למלא ומתי לרוקן. כמו כן, הגבילו את צריכת הנוזלים לאחר השעה 18:00. כדי להפחית את בריחת השתן הלילית.
- להצמד ללוח זמנים של שימוש בשירותים:
תכננו התרוקנות לפחות כל שעתיים-שלוש שעות במהלך היום. זה עוזר למנוע מצב בו שלפוחית השתן שלכם מלאה מדי, מה שגורם לבריחת שתן.
- לבצע תרגילי רצפת האגן:
חיזוק השרירים של רצפת האגן יכול להפחית בריחת שתן עד 90 אחוזים. תרגילי קיגל יכולים לעזור. אי תפקוד של רצפת האגן יכול להשפיע על איכות חיי היום-יום בצורה קיצונית, על כן מאוד מומלץ לשמור עליה ולבצע תרגילים באופן יום יומי.
- לנהל עצירות:
עצירות היא סיבה נפוצה של בריחת שתן. שמירה על דפוס התרוקנות בריא של הצואה מונע חסימה של זרם השתן.
- לנהל יומן של שלפוחית השתן:
נסו לנהל יומן של שלפוחית השתן במשך מספר ימים עד מספר שבועות כדי לזהות מה גורם לבריחת שתן. חשוב לציין ביומן את השעה ביום, כמות צריכת הנוזלים, כמה פעמים הלכתם לשירותים, כמה פעמים הייתה דליפת שתן במשך כל היום, אם אתם מרגישים דחף להשתין לפני הדליפה ובאיזה סוג של פעילות עסקת באותה עת. זכרו להביא את זה אתכם לפגישות עם הרופא שלכם.
- ליצור סביבה מרגיעה:
ניהול בריחת שתן יכול להיות מלחיץ רגשית לפעמים. יצירת סביבה רגועה מוציאה את הלחץ, כך שתוכלו להתמקד בריקון שלפוחית השתן שלך.
חשוב לנהל שיחה עם הרופא שלכם בנוגע לבריחת שתן וחוסר שליטה, יש תרופות שיכולות למנוע בריחת שתן, כמו גם תרופות רבות שיכולת להקל על הסימפטומים והסיבות לבריחת שתן.
חשוב להדגיש שהטיפים המובאים כאן אינם באים להחליף ייעוץ מקצועי או ייעוץ רפואי, בכל מקרה של בעיה בריאותית מומלץ ורצוי לפנות לרופא או איש מקצוע לקבלת טיפול מקצועי.