רישום ירושה – איך עושים את זה נכון?
אחד הנושאים הרגישים ביותר ביחסים בתוך המשפחה ובכלל בין אנשים קרובים, מתייחס לכל מה שקשור לתחום הירושות. בהרבה מאוד מקרים, בוודאי אם התהליך כולל יותר מאדם אחד, כלומר יותר מיורש אחד, אזי שהוא יכול להסתבך בקלות ויכול להיות גם מאוד בעייתי לאורך זמן.
כל הנושא של ירושה הוא נושא לא פשוט בגלל המשמעויות השונות שלו, החל ממשמעויות כלכליות, רגשיות ואחרות. זו אחת הסיבות מדוע חשוב מאוד שהתהליך יתבצע בצורה מסודרת, על ידי אנשי מקצוע כמו עו"ד דילן מסוארי, ומדוע חשוב שיהיה רישום מדויק של הירושה, בפרט אם מדובר על כל הנושא של מבנים, נכסים ושטחים לשימוש.
הרבה פעמים אנחנו מייחסים לירושות חשיבות רק במובן הכספי או הכלכלי בכלל, אך זה לא מדויק. אנחנו צריכים להתייחס גם לעניין של הרישום, על מנת שיהיה ניתן לבצע שימוש אמיתי ונכון בכל מה שכלול בירושה, בין אם זה בהיבט הפרוצדוראלי ובין אם זה בהיבטים אחרים.
כיצד זה מתבצע בפועל?
רישום ירושה הוא תהליך טכני לכאורה, אשר מתבצע על ידי אנשי מקצוע ברגע שכתב הצוואה נפתח ונקבע כיצד מחלקים את הירושה, בפרט את כל הנושא של חלוקת נכסים ומבנים. ההסבר הוא, שברגע שעושים את הרישום בטאבו, אז הזכויות על הירושה מתחלקות ומועברות באופן רשמי ליורשים.
מאותו רגע שזה מתבצע ומקבל את האישורים הנדרשים, הרי שהיורשים יכולים לעשות כרצונם במבנים או בשטחים שהם קיבלו במתנה, זאת על פי הגדרת הנסח. כלומר על פי שסוכם ביניהם ועל פי שכתוב בנסח הטאבו. הם יכולים להחליט האם להמשיך ולהחזיק בכך או למכור אותם לגורמים אחרים. הכל כמובן נעשה רק אחרי הרישום בצורה רשמית, על פי החוק.