נוסח מצבה –איך מנסחים מצבה בצורה נכונה
אחת השאלות שלא מעט אנשים שואלים את עצמם, אחרי שאדם אהוב עליהם הולך לעולמו היא, כיצד הם יכולים לעצב עבורו מצבה יפה ומכובדת, מצבה שתכבד את זכרו ותאפשר לכל מי שעולה אל קברו לזכור אותו כפי שהוא באמת.
בין הדברים החשובים בתהליך הוא, כיצד מנסחים הכיתוב שעל המצבה בצורה יפה ומכובדת. בין אם מדובר בבן משפחה או חבר, בין אם מדובר בגבר, אישה, או חס וחלילה ילדים או נערים. לנושא של נוסח מצבה יש משמעות, כך או אחרת, הניסוח צריך להיות ברור, רהוט, ובעיר מכבד את מי שלכבודו בונים את המצבה.
באופן עקרוני, מלבד השאלה איך עושים זאת בפועל, כלומר כיצד מבצעים את התהליך באופן מעשי, עולה שאלה איך מגדירים מה לנסח, מה מותר ומה אסור. בעיקרון, אפשר שעל המצבה ייכתבו דברים שונים כאשר כל אחד יכול להגדיר מה בדיוק הוא רוצה וכיצד הוא מבקש לנסח זאת.
איך יוצרים נוסח בצורה נכונה
ראשית, צריך שהנוסח יהיה ברור וחד. שלא יהיה ספק מה בדיוק רוצים להעביר. חשוב שהנוסח גם יהיה מדויק וכמובן שכל המילים והאותיות ייחרטו בצורה ברורה על גבי האבן.
שנית, חשוב לכתוב את התאריך הלועזי והעברי, כמו כן את הייחוס של האדם אשר לכבודו בונים את המצבה, בין אם הוא אבא, בן, אח, וכדומה. אפשר להוסיף לכך ביטויים נוספים שונים שיכולים לעזור.
שלישית, ניתן להוסיף לנוסח המצבה גם דברים אישיים, טקסט מתוך שיר, טקסט מתוך תפילה, שם כינוי ועוד. לא חייבים לכתוב אך ורק דברים מוגדרים אפשר בהחלט לכתוב גם דברים שהם מיוחדים ויוצאי דופן.
ארבע, מוטב שהדברים אשר ייכתבו יהיו בשפת האם, ואפשר לתרגם אותם גם לשפה אחרת.
> קראו גם למה שמים אבן על קבר