מהי רשלנות רפואית ועד כמה היא נפוצה
את המושג 'רשלנות רפואית' כבר רובינו לצערנו שמענו. אבל מה ההגדרה של רשלנות רפואית, ועד כמה היא נפוצה. ולמי ניגשים אם חלילה הייתם קורבן לרשלנות רפואית? כל התשובות בהמשך.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית בהגדרתה היא "מתן שירותים רפואיים תוך סטייה ברשימת הזהירות הסבירה שלה, כאשר סטייה זאת דרמה לנזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זאת." רשלנות רפואית יכולה להיגרם מכל צוות רפואי שכולל: רופא מטפל, אחות, צוות מד"א, טכנאי רנטגן, רוקח, וכל מי שעוסק במקצועות הרפואה, הרפואה המשלימה ואפילו הפרא רפואה. רשלנות רפואית יכולה להתרחש במהלך ניתוח, במתן תרופות במינון לא נכון, במהלך לידה, בטיפול חירום, ואפילו בקבלת טיפולים ברפואה המשלימה ובטיפולים פרא רפואיים.
עד כמה נפוצה רשלנות רפואית?
בשנים האחרונות חלה עלייה חדה במקרי הרשלנות הרפואית, בעיקר בעולם המערבי, וכיום מוגשות יותר ויותר תביעות נזיקין עקב רשלנות רפואית בבתי המשפט בארץ ובעולם. רשלנות רפואית שכיחה בעיקר בנושאי הניתוחים, ובפרוצדורות רפואיות במהלך לידה – אשר רופאים רבים אינם עוברים את "מבחן הרופא הסביר".
כיום אחת הסיבות לרשלנות רפואית היא העדר כוח אדם של רופאים, שעות עבודה מרובות בקרב צוותים רפואיים, העדר סבלנות כלפי מטופלים, וחוסר תנאים מנמליים לצוותים רפואיים. עם זאת חשוב לדעת כי אם הייתם קורבן לרשלנות רפואית, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת להבין מהן זכיותיכן ומה מגיע לכן במקרים מסוג זה.
כיצד מגישים תביעה על רשלנות רפואית?
על מנת להגיש תביעה מסוג זה חשוב לגשת אל עורך דין רשלנות רפואית ולהבין מהם המקרים הנחשבים לעילה משפטית לתביעת רשלנות רפואית. חשוב לדעת כי רשלנות זאת מגיעה לידי ביטוי בהפרת החובה לקבל הסכמה לטיפול מדעת. משמע: המטופל מקבל את ההחלטה לקבל טיפול מצוות רפואי או מרופא לאחר שקיבל את כל המידע ההכרחי לטיפול שבו, והוא מודע לסיכונים ולתופעות הלוואי הכרוכים בביצוע בטיפול. בחלק זה מתרשלים רופאים רבים וזאת משום שהם לא מודעים לתופעות ולסיכונים שבטיפול לא מודע בחולים, והם אינם שמים לב לחוק זכויות החולה.
איסוף מסמכים
על מנת להגיש תלונה על רשלנות רפואית, חשוב לגשת אל עורך דין המתמחה בתחום עם כלל המסמכים הרפואיים שברשותכם. אם אין ברשותכם את כל המסמכים, יש לאסוף אותם מהמוסד בו הייתם מטופלים, על מנת להוכיח את הפרוצדורות שעברתם במקום כמטופלים. לאחר מכן ניתן להגיש באמצעות עורך הדין תביעת רשלנות רפואית לפי חומרתה לבית המשפט לפי כלל הראיות והטענות שצברתם.
מומלץ לפני כל צעד שאתם מבצעים להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום – עו"ד דוד פייל לדוגמא באתר http://www.df-law.co.il וזאת על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר בתביעתכם.